Hızlı Kilo Vermek Kalbi Yoruyor
Obezite günümüzün sağlığı tehdit eden hastalıklarından bir tanesi. Obez insanların sayısı önceki yıllara göre son yıllarda artmış durumda.
Birçok birey artık kilo sorunuyla baş etmek zorunda kalıyor. Bireyler tam bu noktada yanlış yaparak hızlı zayıflama çabası içerisine giriyor. Hızlı kilo vermek ise kalıcı çözüm olmadığı gibi kişinin sağlığı açısından çok tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor.
Hızlı kilo vermek her zaman yağ kaybetmek anlamına gelmez. Genelde kısa zamanda verilen fazla kilolar su ve kas kaybından oluşur. Hızlı kilo verme sonucunda sıvı- elektrolit dengesizliği, aritmi ve baş dönmesi en çok karşılaşılan sorunlardan. Hızlı kilo verme sonucu kanda sodyum ve potasyum dengesizliği oluşabilir. Bu durum kalp sağlığı için çok tehlikelidir. Çünkü potasyum kalp kaslarının çalışmasının düzenlenmesinde rol oynar.
Hızlı kilo verildiği zaman verilen kiloların kaslardan olması sonucunda kalp kasları da zayıfladığı için kişi nefes almakta zorlanabilir. Kas kaybı ile birlikte vücutta yağlanma artacaktır. Kişi kendini daha kilolu ve yorgun hissedecektir. Ayrıca hızlı kilo kaybı aritmi, kalpte ritim bozukluğuna sebep olabilir. Eğer hemen kilo kaybı sonlandırılmaz ise kalbi yorarak ölüme dahi sebep olabilir.
Zayıflama tedavisinde vücudumuza zarar vermemek açısından sağlıklı beslenmek önemli. Vücudumuzun normal dengesinin bozulmaması için yeterli ve dengeli beslenmek şart.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO ) verilen kiloların yağlardan verilmesi, çabuk geri alınmaması ve kalbi yormaması açısından ayda 2-4 kg arası verilmesi gerektiğini belirtiyor. Zayıflama tedavisinde mutlaka bir uzmandan yardım almak gerekli.
-Dünya Sağlık Örgütü–
Siz de fikrinizi belirtin