Herkese merhaba! Yine, çok beğeneceğiniz bir tarif ile karşınızdayım. Bu diyet kahvaltı tarifini; hep yumurta, peynir yemekten sıkılanlar için alternatif olarak hazırladım. Hem biraz daha farklı hem yapımı kolay hem de sizi uzun süreler tok tutacak, bunun yanında da yağ yakımını destekleyecek bir tarif. Evde kolaylıkla hazırlayıp iş yerine götürebilirsiniz, akşamdan da hazırlayabilirsiniz. O halde, yumurta ve peynir tüketmekten sıkılanlar ve değişik alternatif arayanlar için Diyetinizi bozmayacak, sizi uzun süreler tok tutacak, tatlı isteğinizi giderecek etkiye sahip ve protein oranı yüksek diyet kahvaltı tarifimize başlayalım!

Malzemeler

1 bardak proteinli süt
3 yemek kaşığı yulaf ezmesi (erkeklerde 5 kaşığa kadar çıkılabilir)
1 yemek kaşığı chia tohumu
1 adet dilimlenmiş muz
1 yemek kaşığı fıstık ezmesi

Proteinli süt ve yulaf ezmesi sizi daha uzun süre tok tutar. Chia tohumu da, mideye indiği zaman şiştiği için aynı şekilde o da sizin uzun süreler tok tutacaktır. Chia, aynı zamanda sağlığa çok çeşitli faydaları da var. Tüketildiğinde 4-5 saat tok tuttuğu için, kilo verme sürecinde de son derece faydalı. Muz da, hem güzel bir tat vermesi hem de vitamin değerini arttırmasını sağlayacak. Sporcuların sıklıkla kullandığı fıstık ezmesi de hem lezzet hem de protein katacak.

Nasıl Hazırlanır?

Katı malzemeleri blender’ın içerisine alın. Daha sonra sütü ve fıstık ezmesini de ekleyip, pütürlü kalacak şekilde blender’dan geçirin.

Kimler Kullanmamalı?

Aslında, vücuda zarar verecek bir tarif değil, ancak yine de aşağıdaki kişiler doktorlarına danışmalılar:
Şeker, böbrek ve gut hastalığı olanlar

Chia’nın günlük sağlıklı alımı günlük 2 yemek kaşığıdır. Ben, yine de o dozun altında bırakıyorum. Çünkü, chia’nın yapışkan bir yapısı vardır. Çok fazla kullandığınız zaman bağırsaklara yapışabilir. Bu nedenle, 1 yemek kaşığı geçmeyin ve haftada 3 kezden fazla bu tarifi uygulamayın. 3 kezden fazla tüketirseniz, belki bağırsaklarınızda yapışma olabilir.

Gün İçinde Nelere Dikkat Etmeli?

Kahvaltı: hazırladığımız diyet kahvaltı

Öğle yemeği: et, tavuk, balık (ızgara ya da fırında), yoğurt, salata

Ara öğün: 1 dilim peynir, 1 galeta ya da 1 porsiyon meyve ve birkaç ceviz

Akşam yemeği: 8-10 yemek kaşığı sebze, bakliyat yemeği, yoğurt, salata

En geç 20:00’de akşam yemeğini yiyin ve günü kapatın. Sonrasında çay ve kahve serbesttir.

Beğenin ve paylaşın, herkes faydalansın!